Edin Džeko u idealnom timu, ocijenjen kao drugi najbolji igrač grupne faze Lige prvaka

Napadač reprezentacije BiH Edin Džeko dobio je priznanje za odlične igre u grupnoj fazi Lige prvaka, a on se prema izboru portala WhoScored našao u idelnom timu grupne faze.

Džeko je odigrao četiri utakmice za Romu u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka, a zbog povrede mišića propustio je domaći susret protiv Real Madrida i gostovanje kod Viktorije Plzen.

Dijamant je na četiri utakmice postigao pet pogodaka, a najviše upravo protiv Plzena na Olimpicu kojem je postigao hat-trick, a pored toga upisao je i dvije asistencije. Ta statistika bila je dovoljna da Džeko zasluži svoje mjesto u idealnom timu grupne faze, prema izboru WhoScoreda koji se bavi detaljnim analizama.

Prema njihovoj statistici, najbolji golman grupne faze je Interov Samir Handanovič, dok su u odbrani Tagliafico i Mazraoui iz Ajaxa, Diallo iz Dortmunda i Hummels iz Bayerna. Veznu liniju čine Messi, David Silva, Vlašić i Neymar, dok su u napadu Edin Džeko i Robert Lewandowski. 

Image

Roma se s druge pozicije u grupnoj fazi plasirala u osminu finala Lige prvaka, a protivnika će saznati u ponedjeljak kada će biti održan žrijeb.