Govorio je da mu je najteže protiv Džeke, a sada su postali saigrači

mm
Inter je ozvaničio dolazak novog pojačanja posljednjeg dana prijelaznog ruka.

 

Viceprvaka Italije pojačao je Francesco Acerbi koji na Giuseppe Meazzu dolazi na posudbu iz Lazija i nosit će broj 15.

Pogledajte na ovom linku.

Dolaskom u Nerazzurre Francesco Acerbi otvara novo poglavlje u svojoj profesionalnoj karijeri. Prvi koraci među profesionalcima sele vežu ga za Paviju.

Nakon posudbi Renateu i Speziji, bio je samo mjesec dana u Genoi poslije čega potpisuje za Chievo s kojim i debituje u Seriji A.

Pola godine je nakon toga proveo u Milanu prije petogodišnjeg razdoblja sa Sassuolom, gdje se etablirao kao jedan od najboljih defanzivaca u ligi, te stekao status reprezentativca Italije. 

 

U sezoni 2018-19 dolazak u Rim, potpis za Lazio, gdje osvaja talijanski kup i superkup, trofeje kojima u ljeto 2021. pridodaje naslov evropskog prvaka s talijanskom reprezentacijom.

Acerbi je u jednom od svojih intervjua govorio koga mu je najteže čuvati u Seriji A, te je izdvojio Edina Džeku i Gonzala Higuaina.

"Džeku i Higuaina je najteže čuvati. Imaju tehniku, brzinu, dobro igraju s loptom u nogama i idu prema lopti. Imaju unikatan kvalitet", rekao je Acerbi.

Čini se da kod njega vrijedi onda: "Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se." Higuaina odavno nema u Italiji, a Džeki se, eto, pridružio. 

Dodajmo i to da je Acerbi u Inter stigao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa, a ugovor s Lazijom mu ističe na ljeto 2025. godine.