Gvardiolin miljenik optužen da je namjerno dobivao žute kartone jer se kladio

v

Brazilac je ove sezone odigrao 37 utakmica na kojima je postigao 8 golova i dodao 7 asistencija

Fudbalsku javnost u Engleskoj iznenadila je vijest da je protiv zvijezde Vest Hama, Lukasa Pakete (Lucas Paqueta), podignuta optužnica zbog klađenja.

Brazilca optužuju da je namjerno dobivao žute kartone, jer se kladio sam na sebe da će dobiti žuti karton na toj utakmici, i tako je zarađivao novac. 

Paketa je negirao sve optužbe.

- Izuzetno sam iznenađen jer je FA odlučio optužiti me. Devet mjeseci surađivao sam u svakom koraku njihove istrage i davao sve informacije koje sam mogao. Poričem optužbe u potpunosti i borit ću se svakim dahom da skinem ljagu sa svog imena. Zbog procesa koji je u toku, neću davati daljnje komentare - izjavio je Paketa.

Evo za šta ga terete

Paketu terete da je namjerno dobivao žute kartone na utakmicama u sezoni 2022/2023, i to protiv Lestera, Aston Vile, Lidsa i Bornmuta. Sada su se pojavile snimke spornih situacija.

Mediji u Engleskoj prenose da će Paketa biti glavna meta Mančester Sitija u ljetnom prelaznom roku, a Gvardiola (Guardiola) će za njegov potpis morati spremiti oko 100 miliona eura.

Brazilac je ove sezone odigrao 37 utakmica na kojima je postigao 8 golova i dodao 7 asistencija.

Gvardiola ga želi već duži period

Pep Gvardiola je želio dovesti Paketu 2023. godine ali taj transfer se nije desio jer je već tada bila pokrenuta istraga protiv ovog fudbalera zbog kršenja pravila o klađenju. 

Paketa može preći u prvaka Engleske ukoliko bude oslobođen optužbi.  

Brazilac je već bio dogovorio uslove saradnje sa Sitijem a Gvardiola je na utakmici protiv Vest Hema pozvao Paketu kako bi se s njim rukovao i upoznao ga sa ostatkom stručnog štaba.

Paketina situacija nije nimalo bezazlena obzirom da mu prijeti kazna od 10 godina zabrane igranja fudbala na profesionalnom nivou, ako utvrde ja kriv.

 

Foto: X