Igra sudbine u svijetu tenisa: Dva dana, dva meča, isti rivali i isti rezultat

.
Nevjerovatna priča dolazi iz čileanskog Santiaga gdje su teniseri Dianiel Dutra da Silva i Juan Bautista Torres u dva dana odigrali dva meča koja su završena istim rezultatom.

 

Igra sudbine krenula je nakon što je Argentinac Juan Bautista Torres u finalu kvalifikacija za Challenger u Santiagu savladao Daniela Dutru da Silvu rezultatom 6:4 i 6:2.

Brazilski teniser je imao sreće pošto je, uprkos porazu u kvalifikacijama, u nastavku tog dana saznao da će ipak igrati u glavnom žrijebu turnira. Ušao je u takmičenje kao "lucky loser".

Voljom žrijeba izvučen je da u prvom kolu igra protiv Torresa, koji ga je dan ranije izbacio u finalu kvalifikacija. Brazilac je planirao da priredi osvetu rivalu iz Argentine.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Međutim, sutrašnji meč bio je prava kopija okršaja u kvalifikacijama. Gotovo nevjerovatno zvuči podatak da su isti rivali i sutra završili meč rezultatom 6:4 i 6:2 i opet je Argentinac bio bolji.

Da stvari budu još zanimljivije, Dutra da Silva je za više od 50 mjesta bolje rangiran teniser od Torresa, tako da su u oba dana priređena iznenađenja koja su završila istim rezultatom.

 (Foto: Twitter)