Jedan igrač je Ten Hagu napravio isto što i Ronaldo, karijera mu se raspala nakon toga

.
Još uvijek se nije stišala bura oko skandala kojeg je priredio Cristiano Ronaldo treneru Eriku ten Hagu i navijačima Manchester Uniteda, a takav slučaj nije prvi da se dogodi pomenutom nizozemskom stručnjaku.

 

Ronaldo je odbio ući u igru u derbiju Manchester Uniteda i Tottenhama, a onda je prije završetka utakmice otišao te nije mogao proslaviti sa svojim saigračima veliku i bitnu pobjedu.

Stoga, kažnjen je izbacivanjem iz tima za naredni duel protiv Chelseaja. Zanimljivo, to nije prvi put da igrač odbije ući u igru kod Erika ten Haga.

Nizozemski stručnjak je pokazao da ima čvrst karakter i stroge metode pa je isključio Ronalda iz tima, a ostaje da se vidi da li će učiniti isto što i u Ajaxu kada mu se dogodila identična stvar.

U sezoni 2017/2018 njemački nogometaš Amin Younes odbio je ući u igru u finišu utakmice u kojoj je njegov Ajax vodio rezultatom 4:1 protiv Heerenveena.

Odmah nakon toga Ten Hag je žustro reagovao i izbacio Younesa iz ekipe. Na sastanku mu je saopćio da mu trebaju igrači koji su maksimalno motivisani te da može nastaviti svoju karijeru u drugom timu Ajaxa.

Karijera Younesa krenula je sa strmoglavim padom. Iako je neko vrijeme proveo u Napoliju, nije se nametnuo pa je donedavno bio član arapskog Al-Ettifaqa.

Ni tu se nije nametnuo pa je prije nekoliko sedmica stigao u nizozemski Utrehct gdje će pokušati ispočetka. Iako je u najboljim igračkim godinama tek sad (29), on zbog tog poteza u Ajaxu i nediscipline danas plaća ceh.

 

Foto: Twitter