Kakva blamaža: Real Madrid je ispao iz Kupa od trećeligaša!

real
Zidane je priliku dao igračima iz drugog plana, a trećeligaš je to iskoristio. Real Madrid je u produžecima imao i igrača više, ali Alcoyano je zabio u 115. minuti i izbacio Madriđane (2-1) iz Kupa...

Kada se činilo da je Zinedine Zidane ugasio krizu koja se razbuktala na početku sezonu, došao je siječanj. Kojeg će navijači Real Madrida pamtiti kao kobni siječanj.

Nokautirani, omamljeni i pogubljeni Real Madrid pretrpio je još jednu blamažu koja je itekako zaboljela sve navijače tog kluba. Trećeligaš Alcoyano je senzacionalno s igračem manje pobijedio Madriđane 2-1 nakon produžetaka i izbacio ih iz šesnaestine finala Kupa!

I Zidane je očito bio uvjeren kako će ovo biti lagan zadatak pa je malo pomiješao karte i dao priliku onima sa slabijom minutažom. Od prve minute su tako krenuli ukrajinski golman Lunin koji je debitirao nakon godinu i pol, Odriozola, stoper Chust Garcia, priliku su napokon dobili Isco i Marcelo, u napadu je bio Mariano.  Francuski trener u Alcoy nije poveo Luku Modrića i Sergija Ramosa jer je očito mislio da može do prolaska i bez njih. Prevario se.

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v Athletic Bilbao

Foto: JON NAZCA

Domaćin nije imao drugog izbora već je igrao onom isprobanom taktikom protiv jačeg protivnika. Parkirao je autobus ispred svog gola i glavni cilj je bio ne primiti gol te napraviti nešto naprijed preko kontri. Real je u potpunosti gospodario terenom i isplatilo se krajem prvog dijela. U 45. minuti je Eder Militao zabio za 1-0.

Ali hrabri trećeligaš se nije predavao. Iako se činilo kako će Real proći dalje, Alcoyano je senzacionalno izjednačio u 80. minuti  golom Solbesa. I na veliko iznenađenje svih, otišlo se u produžetak. Ušli su i Benzema, Hazard, Kroos, ali ništa nije moglo pomoći španjolskom prvaku.

Spanish Super Cup - Semi Final - Real Madrid v Athletic Bilbao

Foto: JON NAZCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Real je i tamo dominirao, od 110. minute imao i igrača više, ali hrabri trećeligaš je napravio pravo čudo. U 115. minuti su uspjeli zabiti za 2-1 preko Juana Casanove koji je zabio gol karijere i velikog Reala izbacio iz Kupa!

Madriđani su susret završili posjedom od 73 posto, s 24 udarca od čega 11 u okvir, ali Zidaneu se očito obilo o glavu podcjenjivanje protivnika. Bez obzira što su igrali s drugim sastavom, ovakve blamaže se kraljevskom klubu ne smiju događati.

La Liga Santander - Osasuna v Real Madrid

Foto: VINCENT WEST

Ovakve blamaže u Kupu nisu strani pojam za kraljevski klub. Sjetit ćete se svi 2010. godine kada je Real predvođen Cristianom Ronaldom i Raulom ispao iz četvrtog kola Kupa od Alcorcona. Samo godinu dana ranije stradali su od još jednog trećeligaša, tada je bio koban Real Union u istoj fazi natjecanja.

Madriđani su posljednji put u finalu Kupa igrali 2014. godine kada su svladali Barcelonu onim kultnim golom Balea, ali od tada su samo jednom došli do polufinala. 

La Liga Santander - Real Madrid v Granada

Foto: SUSANA VERA

Nova kriza se tako razbuktala u Realu. Prije tjedan dana je izgubio od Athletic Bilbaa 2-1 u polufinalu Super kupa, a u La Ligi je u posljednjih pet kola dvaput remizirao i to protiv Osasune te Elchea.

Iako se činilo da je Zidane ugasio požar, ipak ga je očito samo primirio. Jer se kriza opet razbuktala.