Kasno sinoć desio se pravi zemljotres u svijetu tenisa: "Nemam više šta da dam"

321
Stigla je šokantna vijest

WTA broj 1 Ashleigh Barty je odlučila da se penzioniše. Iako ima tek 25 godina trosturka pobjednica Grand Slamova odlazi u penziju.

 

Barty je posljednji meč igrala 29. januara kada je osvojila Australian Open, a nedavno je komentarisala da neće igrati na turneji po Sjevernoj Americi jer se nije oporavila dovoljno dobro.

Međutim, na objavljenom videu na Instagramu je potvrdila da više nikad neće zaigrati tenis.

"Danas je komplikovan dan, prepun emocija jer se opraštam od tenisa. To je prvi put da sam to rekla i teško je reći. Sretna sam i spreman u svom srcu, znam da je vrijeme i da je to ispravna stvar", kazala je Barty.

"Zahvalna sam na svemu što mi je tenis dao, ali znam da je vrijeme da se krene po druge snove", poručila je Australka.

"Ne osjećam u sebi više tu fizičku i emotivnu motivaciju koja je potrebna da se bude na vrhu. Izmorena sam, nemam više šta da dam, za mene je uspjeh to što sam tenisu dala sve što imam."

Barty je bila na broju 1 svjetske liste 119 sedmica. U karijeri je osvojila 15 titula u singlu, te 12 u dublu. Osvojila je po jedan Roland Garros, Wimbledon i Australian Open.

Ona se prvi put od tenisa oprostila u periodu od 2014. do 2016. godine. Tada je na kratko igrala kriket. Kada je počela pandemija koronavirusa nije igrala tenis 11 mjeseci. Sada se po treći put oprašta od tenisa i to definitivno.