Klopp nakon debakla Liverpoola: ‘Izgubili smo konce igre’

c

Atalanta je na Anfieldu deklasirala Liverpool 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Evropa lige. Gianluca Scamacca bio je dvostruki strijelac gostiju, dok je treći pogodak postigao Mario Pašalić u 83. minuti. Trener Liverpoola Jürgen Klopp dao je izjavu nakon što je njegova momčad doživjela prvi domaći poraz u posljednjih 14 mjeseci.

"Ovo je stvarno bila loša utakmica. O moj Bože…" započeo je Klopp, koji će na kraju sezone, nakon devet godina na klupi, napustiti Liverpool. "Dobro smo ušli u utakmicu, ali nismo tako nastavili. I prije no što su oni zabili, izgubili smo konce igre. Bilo nas je posvuda, ali i nigdje. Vezni red nam je bio rastegnut. Nisam to odmah prepoznao, stvarno je bilo čudno", dodao je Klopp.

"Ne bih mijenjao odluku o početnoj postavi"
Klopp je napravio puno promjena u sastavu, pa su tako, primjerice, Mohamed Salah, Andrew Robertson i Dominik Szoboszlai ušli u drugom poluvremenu. "Potpuno razumijem vaše pitanje. Izgubimo li utakmicu uvijek se govori o promjenama.

No, ponovno bih sve napravio isto, a razlog je taj da i u nastavku sezone želimo biti dobri. Stoga moramo raditi promjene. Ja sam odgovoran za ovaj rezultat, znam to. No, ne bih mijenjao odluku o početnoj postavi", objasnio je Klopp.

Liverpool je 2019. godine protiv Barcelone preokrenuo identičan, 0:3 zaostatak i ušao u finale Lige prvaka. Na pitanje može li njegova momčad 18. aprila u Bergamu protiv Atalante učiniti isto, rekao je: "Možemo li okrenuti 0:3? Nemam pojma."