fbpx Klub je odabrao, još samo da odabere i reprezentaciju

Klub je odabrao, još samo da odabere i reprezentaciju

Home

Klub je odabrao, još samo da odabere i reprezentaciju

Louie Barry (16) prešao je iz Birminhama u Barcelonu.

Talentovani engleski napadač se sa šest godina pridružio West Bromwichu, a ovog ljeta je mogao da bira između PSG-a, Bayerna, Barcelone, Juventusa i Mancheter Uniteda.

Iako je već bio u Parizu na ljekarskim pregledima, na kraju je odabrao Barcelonu. Prošle godine je u samo pet utakmica postigao 10 golova za U15 reprezentaciju Engleske na turniru u Italiji.

Zatim je postigao četiri gola i upisao tri asistencije za U18 tim West Bromwicha.

Na njegov 16. rođendan, šefovi akademije WBA ponudili su tinejdžeru jednogodišnju stipendiju, nakon čega je uslijedio dvogodišnji profesionalni posao.

Barry postaje drugi Englez za godinu dana da koji se preselio na Camp Nou nakon što je Marcus McGuane potpisao iz Arsenala u januaru 2018. godine.

Mladi napadač ipak ima još jednu važnu odluku. Dosad je mladić prestavljao Englesku i Irsku, ali mora da se odluči za koga će nastupati u budućnosti. U Engelskoj je proveo život, izgradio ime, ali Irska je njegova domovina, odnosno domovina njegovih roditelja.

Naravno, Englezi će učiniti sve da ga zadrže i da u budućnosti nosi njihov dres, ali i Irci isto razmišljaju, prenosi Sportsport.

Topic
Objavio: Pet, 12/07/2019 - 11:06
Back to top