Kraj sezone za Nurkića i Portland

Portland je odigrao dosta dobro prvo poluvrijeme. Imali su dobar uvod u meč, ali na kraju su popustili u ključnim trenucima i na kraju su doživjeli i četvrti poraz u seriji.

Nakon uvodnih plus šest za Trail Blazerse u ostatku prvog poluvremena Pelicansi su diktirali tempo igre i na odmor odlaze sa dva poena prednosti, 58:56.

Međutim, igra tima Terryja Stottsa raspala se u trećoj dionici. Pelicansi su podigli prednost na dvocifren brojku, pa su u posljednju dionicu ušli sa plus 13, 100:87.

Dobrim otvaranjem posljednje četvrtine zahvaljujući poenima Jusufa Nurkića Portland se vratio u meč. Zatim su došli i na minus jedan, ali do potpunog preokreta nisu mogli, iako su se Pelicansi nudili.

Na kraju je New Orleans uspio doći do trijumfa i prolaza u polufinale Zapadne konferencije, a večeras su ponovo dominirali Anthony Davis i Jrue Holiday.

Čudesni Davis je meč završio sa 47 poena i 11 skokova, dok je Jrue Holiday ubacio 41 poen.

Posljednji meč u sezoni Jusuf Nurkić je odigrao dosta dobro i ubacio je 18 poena uz 11 skokova. CJ McCollum je bio najefikasniji sa 38 poena, a Al-Farouq Aminu je dodao 27.