Iako je Džeko izbacio Barcelonu i odveo Romu u polufinale, laskava nagrada pripala Maneu

Bh. reprezentativac i napadač Rome Edin Džeko odigrao je fantastičnu utakmicu protiv Barcelone u kojoj je Vučica osigurala prolazak u polufinale, a u izboru za najboljeg igrača sedmice koju organizuje UEFA, a biraju navijači, zauzeo je drugo mjesto.

Podsjećamo, Džeko je postigao prvi pogodak i izborio je penal u pobjedi Rome protiv Barcelone rezultatom 3:0, a nakon poraza u prvom meču od 4:1, rimski klub izborio je plasman u polufinale.

Džeko je i u prvom meču postigao pogodak za Romu, pa je nakon sjajno odigrane uzvratne utakmice bio u konkurenciji za najboljeg igrača sedmice, no navijači su ipak odlučili da ta laskava nagrada ode u ruke igrača Liverpoola Sadia Manea.

Mane je odigrao svih 90 minuta u pobjedi protiv Manchester Cityja rezultatom 2:1, a imao je veliki utjecaj na prvi gol Redsa. Ipak, čini se da je uloga koju je Džeko imao u pobjedi Rome znatno veća, pa ostaje žal što fenomenalnu sedmicu Dijamant nije krunisao nagradom za najboljeg igrača sedmice.

On je završio na drugom mjestu sa 31 posto glasova, dok je Mane na prvom mjestu imao 51 posto glasova. Treći je bio Mandžukić sa 16 posto, a posljednji je ostao Robben koji je imao samo tri posto glasova.