Legendarni hrvatski teniser okončao karijeru: Oproštajnom porukom najavio buduće planove

v

Ivo Karlović će ostati upamćen kao jedan od najboljih servera svih vremena

Hrvatski teniser Ivo Karlović (44) odlučio je da se na društvenim mrežama oprosti od igračke karijere i poslao je veliku poruku svima.

Dragi fanovi i prijatelji, nadam se da će vas ova objava zateći dobro raspoložene i s jakim bekhendom! Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju da li ću se i kada vratiti na turneju. Žao mi je na razočarenju, ali ovim pismom želim da ga ozvaničim i konačno objavim svoje penzionisanje. Imao sam veoma zahvalnu, neortodoksnu i dugu karijeru koja je nastala od izuzetno skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina, kada sam ja odrastao, i veoma sam ponosan na svoja dostignuća i ono što sam uspio da prevaziđem - rekao je Hrvat.

Zahvalio se svima, te rekao šta je njegov cilj u budućnosti kada je u pitanju njegov privatni život.

- Želio bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao teniseru. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće. Moja porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i navijači tokom godina, hvala vam što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da ću vas ponovo vidjeti. Ostat ću blizu tenisa i trudit ću se da svoje znanje i sva nevjerovatna iskustva na turneji podijelim s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam - kazao je Karlović.

U najboljim danima karijere, Ivo je bio na 14. mjestu ATP liste i ostat će upamćen kao jedan od najboljih servera svih vremena.

Foto: X