Lider kreće iz Prijedora, derbi začelja u Semberiji

.
Još dvije utakmice 20. kola Premijer lige BiH

Dvije utakmice 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas i time će biti zatvoreno ovo prvo proljetno kolo.

Lider na tabeli, mostarski Zrinjski, gostovaće kod Rudara u PRijedoru. Imaće Zrinjski tako priliku i da poveća svoju prednost u odnosu na Tuzla City, s obzirom na to da su Tuzlaci u gradskom derbiju protiv Slobode odigrali 1:1. Zrinjski je izgledao jako dobro u pripremnim utakmicama, a Sergej Jakirović je napomenuo da je jedini cilj titula i da su sve misli usmjerene ka tome i da ne smije biti opuštanja. Zadržali su igrački kadar i još ga nadogradili sa novim imenima, tako da je Zrinjski spreman za nastavak sezone.Ni Rudar nije mnogo mijenjao. Najveći dobitak je svakako ostanak kompletnog tima, prije svih Santosa, Mandića i Asamoaha, koji nije prošao pripreme sa ekipom u Medulinu, pa će to biti manji problem za uvodna kola. Stigao je tek golman Nikola Lakić i na pozajmicu iz Domžala je došao Nermin Hodžić. Utakmica se igra od 13.00 uz direktan prenos na TV Arena sport.

U istom terminu igraju Radnik i Posušje. Radi se o vrlo važnoj utakmici za obje ekipe, naročito za Radnik koji mora pobijediti kako bi uhvatio priključak za ostatkom lige. U slučaju poraza njihov ionako težak put do opstanka postao bi još teži. Teško je reći u ovom trenutku ko je favorit. Nisu ekipe mnogo mijenjale igrački kadar, oba trenera kažu da se dobro radilo tokom zimske pauze. Jedino mjerilo biće teren, a to je danas Gradski stadion u Bijeljini. Ovo je i jedina utakmica bez TV prenosa.