Lijepa Ajla iz Novog Pazara utjecala je da utučeni španski nogometaš pređe na islam

.

O španskom nogometašu Joti Peleteiru mnogo se piše u posljednje vrijeme nakon što je završio karijeru iznenada, a onda i prešao na islam. Mnogo mu je u prevazilaženju tih problema pomogla nova izabranica Ajla iz Novog Pazara.

Bivši nogometaš Real Madrida, Celte, Aston Ville i Eibara iznenadio je nogometni svijet kada se oprostio u najboljim godinama. Prolazio je kroz teške probleme, kako na terenu, tako i van njega, a nakon sedam godina rastao se od Jessice Bueno s kojom je bio u braku do 2022. godine.

No, Jotu je u posljednje vrijeme krenulo na svim planovima. Prvenstveno se pisalo o njegovom mudrom poslovnom poduhvatu.

U 2022. godini završio je karijeru i investirao novac u poljoprivrednu tehnološku kompaniju Groinn. Nekadašnji ofanzivni veznjak sada je većinski vlasnik, a kompanija je sklopila partnerstvo sa španskom vladom koje bi prema projekcijama trebalo dovesti do skoka vrijednosti kompanije na vrtoglave tri milijarde eura.


 

Nakon toga, svijet je ostao iznenađen njegovim prelaskom na islam. Ovo je otkrio njegov prijatelj iz Kuvajta Faisal Buresli u video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

Jota je u posljednje vrijeme boravio u Kuvajtu gdje je bio oduševljen tretmanom, običajima i tradicijom koje je vidio u kući svog prijatelja Faisala, te je na kraju odlučio da pređe na islam.

Krenulo ga je i na ljubavnom planu, a mediji u Španiji naveli su kako je važnu ulogu u svemu odigrala njegova nova izabranica Ajla Etemović iz Novog Pazara. Ljepotica iz Sandžaka rođena 1991. godine već dugo se bavi modelingom, a sretni par nerijetko objavljuje fotografije na društvenim mrežama, iako je Ajla u posljednje vrijeme deaktivirala svoj profil na Instagramu.

Ajla Etemović je iz Novog Pazara, a trenutno živi i radi u Nizozemskoj. Dio života provela je i u Baskiji gdje je upoznala Jotu, koji živi u ovoj španskoj pokrajini.

 

 

Foto: Instagram