Ljuti Krajišnici i večeras uz svoje Zmajeve u Zenici: Želimo pobjedu

.

 

Večeras se, od 20.45 minuta igra utakmica BiH- Kazahstan. Meč se odigrava u Zenici, a prema sportskim predviđanjima, naša ekipa je apsolutni favorit, iako će omjeriti snage sa čvrstim i agresivnim protivnikom.

Put Zenice jutros je krenulo i oko 300 Krajišnika, kako bi pružili što veću moralnu podršku našim igračima. Očekuju i njihovu pobjedu.

„Ljuti Krajišnici“, navijači su koji na svakoj utakmici bh. reprezentacije ima svoje predstavnike. Najmlađi među grupom, koju smo jutros iz Bihaća, ispratili u Zenicu, je desetogodišnji Belmin Duraković. Zahvaljujući razumijevanju učiteljice, propustio je drugi školski dan, da bi bodrio naše Zmajeve.

 

I Sead Dervišević vjerni je navijač naših Zmajeva. Gdje god da odu, Bosanci su, kaže, najbolja podrška svojima. Nikada, dodaje, nisu izazvali incident, a bio je s njima svuda.

„Ljute Krajišnike“ karakterišu kao najvjerniju navijačku skupinu u domovini i dijaspori. Podržavaju državnu reprezentaciju u svim sportovima. Poznati su po rekvizitima koji imaju historijska obilježja Bosne i Hercegovine, od simbola „Ljiljana“ do himne „Jedna si jedina“.