Macron poručio Mbappeu: Ponovo nas uvlačite u nevolje

v

Francuski mediji objavili šta je tačno Emmanuel Macron rekao Kylianu Mbappeu tokom večere u Jelisejskoj palati.


Postali su poznati detalji razgovora između francuskog fudbalera Kyliana Mbappea i mEmanuela Macrona tokom zvanične večere u Jelisejskoj palati, koju je predsjednik Francuske organizovao zajedno sa suprugom Briguittom povodom državne posjete katarskog emira Tamima bin Hamada Al Tanija.

Kako prenosi RMC Sport, na pitanje o njegovoj budućnosti, Mbappe je odgovorio da još nema dogovora sa Real Madridom. Emir Katara mu je tom prilikom poželio sreću.

Tokom prijateljskog razgovora, Macron se okrenuo Mbappeu i rekao:

“Ponovo nas uvlačite u nevolje.“

Poznato je da je u ljeto 2022. godine francuski predsjednik lično pozvao Mbappea i savjetovao mu da ostane u Paris Saint – Germainu. Reprezentativac Francuske je kasnije priznao da je ovaj razgovor imao snažan uticaj na njega.

Nedavno je objavljeno da je Mbappe obavijestio upravu pariskih Svetaca da neće potpisati novi ugovor i da definitivno odlazi na kraju sezone kad mu istekne ugovor. Istovremeno mediji su objavili da je francuski fudbaler postigao dogovor sa Real Madridom, ali da čekaju na zvaničnu objavu kada ove sezone više ne bude mogućnosti da se PSG i Real sastanu jedan protiv drugog u Ligi šampiona.

Navodno, Mbape ne bi volio da igra za PSG protiv Reala, a da već bude ozvaničeno da će karijeru nastaviti u španskom klubu.