Majstore, nisi ti Edin Džeko - Tražio 'desetku' po dolasku u klub, dobio poruku da nije zvijezda

.
Hlađenje za Poljaka

 

Poljski fudbaler Sebastian Szymanski (24) potpisao je četverogodišnji ugovor s Fenerbahčeom u čije redove je stigao iz redova moskovskog Dinama. Plaćen je gotovo 10 miliona eura, a Poljak je po dolasku zatražio i dres s brojem 10. Ipak, nije ga dobio i Fener mu je dao kulturan odgovor zašto ga ne može imati.

Sebastian Szymanski jedno je u nizu pojačanja Fenerbahčea. Poljski fudbaler stigao je iz moskovskog Dinama za gotovo 10 miliona eura i predstavljat će dobru akviziciju u veznom redu.

Ovaj 24-godišnjak je po dolasku zatražio i dres s brojem 10 kojeg je donedavno nosio Arda Guler, koji je otišao u redove Real Madrida. Ipak, iz Fenera su mu odmah saopštili da ga ne može dobiti.

"Sebastian Szymanski je tražio broj 10, ali rukovodstvo kluba mu je saopštilo da taj broj čuvaju za dolazak zvijezde i odbili su ga. Szymanski će za sada nositi broj 53", pišu turski mediji.

Poljak je još uvijek 'malo' ime u svijetu fudbala i zbog toga mu klub nije želio dati prestižni broj, koji će vjerovatno pripasti Dušanu Tadiću.

Edin Džeko je s druge strane bez problema dobio broj devet kojeg je u prethodne dvije sezone nosio Diego Rossi.

Turski velikan ne štedi: Otkrivene plate Dušana Tadića i Dominika Livakovića u Fenerbahčeu

Fenerbahče se ne šali kada su u pitanju veliki potpisi ove sezone. Napravio je istanbulski tim pravu balkansku koloniju, pa su nakon Edina Džeke u svoj tim doveli kapitena Srbije Dušana Tadića i prvog golmana selekcije Hrvatske Dominika Livakovića.

Tadić je sinoć sletio u Istanbul i ubrzo će zvanično postati član Fenerbahčea kojeg je odabrao ispred gradskog rivala Bešiktaša i bogate ponude iz Saudijske Arabije.

Srbin u Fener stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s nizozemskim velikanom Ajaxom. Odbio je bogatiju ponudu iz Saudijske Arabije, a u istanbulskom timu će igrati za 3.5 miliona eura po sezoni.

Nešto manju platu u Turskoj će imati hrvatski golman Dominik Livaković. On je dogovorio platu od 1.8 miliona eura po sezoni, a za njegov transfer izdvojit će 9.5 miliona eura.

Istanbulski velikan želi nakon 10 godina vratiti titulu prvaka Turske u svoje vitrine. Fener je odlučio dovesti ogromna pojačanja kako bi napali gradskog rivala Galatasaray i vjerovatno se neće zaustaviti na igračima koje su doveli.

Brazilski štoper Rodrigo Becao naredni je koji dolazi u Istanbul i on će pojačati defanzivni dio ekipe, a očekuju se dolaski i dvojice turskih reprezentativaca Cengiza Undera i Merta Muldura.

Uz Džeku u klub je stigao Sebastian Szymanski iz moskovskog Dynama za gotovo 10 miliona eura, Gustavo Henrique iz Flamenga za milion i po, te Ryan Kent i Alexander Dijku kao slobodni igrači.

Fenerbahče silno želi titulu prvaka Turske. Posljednji trofej su osvojili 2014. godine i predsjednik Ali Koč čini sve da bi klub ponovo preuzeo tron turskog fudbala.