fbpx MMA borac Jasmin Popara teško pretukao majku, demolirao policijske ćelije, dignuti specijalci da ga smire

MMA borac Jasmin Popara teško pretukao majku, demolirao policijske ćelije, dignuti specijalci da ga smire

Home

MMA borac Jasmin Popara teško pretukao majku, demolirao policijske ćelije, dignuti specijalci da ga smire

Popara nakon pobjedničkog meča nokautom u Ljubljan
U stravičnom rušilačkom pohodu u kojem je Jasmin Popara 27-godišnji poznati MMA borac iz Srebrenika demolirao ćeliju u Policijskoj stanici Srebrenik, a potom i u Tuzli korištena je Jedinica za specijalističku podršku MUP-a TK da bi agresivnog sportistu stavila pod kontrolu, otvrio nam je izvor blizak istrazi.

Nasilne epizode

Popara je tokom nasilne epizode isprva teško pretukao svoju majku u njihovoj porodičnoj kući nakon čega je na lice mjesta poslata patrola, a potom i pojačanje.

Pomahnitali borac je jedva savladan, uhapšen i odveden u ćeliju u PS Srebrenik.

On je polomio sve što se našalo unutar ćelije, da bi nakon toga svezan odveden u Upravu tuzlanske policije. Tokom transporta divljao je u marici i policajci su ga jedva smjestili u novu prostoriju koju je također u potpunosti demolirao.

 

Uzet uzorak krvi

Redovni policajci jednostavno nisu uspjeli s njim da izađu na kraj, i prema nepotvrđenim informacijama nekoliko ih je povrijeđeno.

U pokušaju savladavanja učlestvovala je i sudska policija, a kako nam je otkrio isti izvor dežurni tužilac nije uspio saslušati Poparu koji je bio veoma agresivan te je i na njega nasrtao.

Na kraju je dignuta specijalna jedinica koja je za tili čas „smirila“ nasilnog Poparu te ga obezbjedila u ćeliji te predala redovnoj policiji. O ovom slučaju je otvorena istraga, a istpituju se razlozi zbog kojih je Popara napao majku i policajce. Očekuje se da će njegov uzorak krvi pokazati da li je bio eventualno pod nekim nedozvoljenim supstancama.

 

Fotografija obišla svijet

Nakon jednog pobjedničkog meča u Sloveniji Poparina fotografija na kojoj je bio u potpunosti krvav obišla je svijet i dugo se vrtila na kanalima za borilačke sportove i MMA portalima.

U borbama u kavezu zabilježio je dvije pobjede i poraz te je važio za jako perspektivnog borca koji je bio blizu UFC ugovora. No, nakon niza teških incidenata upitan je nastavak njegove karijere.

Objavio: Čet, 12/09/2019 - 18:10
Back to top