Modrić poslao srceparajuću poruku Kroosu i ostavio ga bez teksta: Teško mi je napisati ovo

v

Dugo godina činili su najbolji vezni tandem u svijetu nogometa i harali Evropom, a sada se opraštaju jedan od drugoga. Luka Modrić je poslao srceparajuću poruku Toniju Kroosu nakon odluke Nijemca da završi karijeru.


Kroos (34) šokirao je jučer svijet nogometa porukom da završava karijeru na kraju sezone. Svima se činilo da može još nekoliko godina igrati, ali je Nijemac odlučio reći zbogom najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu nakon što odigra Evropsko prvenstvo.

Njemački veznjak je godinama briljirao zajedno s Lukom Modrićem u veznom redu Reala, a upravo je Hrvat poslao srceparajuću poruku na društvenim mrežama nakon što je saznao da se Kroos oprašta.

"Dragi Toni, teško mi je napisati ovo. Svijet nogometa je tužan jer odlazi historijski veliki nogometaš. Priznajem da sam i ja tužan jer si legenda ovog sporta i legenda Real Madrida. Zaista sam uživao igrati uz tebe. Uistinu je bila čast s tobom dijeliti vezni red Real Madrida. Imaš kvalitete koje te čine jedinstvenim i posebnim nogometašem. Više nikada neće biti Tonija Kroosa. Nezaboravne evropske noći, titule, magija Bernabeua... Nikada nećemo zaboraviti ovu zlatnu eru u klubu našeg života, ali ti je ostala još jedna stvar. Zajedno idemo po 15. (titul u Ligi prvaka op.a.). Nedostajat ćeš mi, prijatelju", napisao je Modrić na Instagramu.

Kroos je prije Reala igrao i za Bayern i Bayer, a osvojio je 31 trofej s klubovima.

Ukupno je na klupskom planu u 751 utakmici upisao 73 gola i 165 asistencija, a osvojio je sve što se moglo osvojiti - od titula prvaka, Kupa i Superkupa Njemačke, titula prvaka, Kupa i Superkupa Španije, pa sve do Liga prvaka kojih ima čak pet, UEFA Superkupova, te Svjetskih klupskih prvenstava.

Za reprezentaciju Njemačke je odigrao 108 utakmica uz 17 postignutih golova i 21 asistenciju, a osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014., te treće mjesto 2010. godine.

Foto: Instagram