Na užasnom terenu Tušnja sipali golovi, ali konačnim rezultatom niko nije u potpunosti zadovoljan

.
Tuzla City - Široki Brijeg 2:2 U posljednjem susretu 21. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine sastali su se Tuzla City i Široki Brijeg, a na kraju je bilo 2:2.

Zbog obilnih snježnih padavina i travnjak Tušnja bio je u katastrofalnom stanju, a uslovi za igru bili su na samom rubu regularnosti, no meč se svejedno odigrao i, s obzirom na date okolnosti, nije bilo loše, pa smo vidjeli i četiri gola, ali i nekoliko šansi uz bespoštednu bobru svih aktera na terenu.

Prv šut na utakmici imali su gosti. Valinčić je šutirao sa vrha šesnaesterca, ali lopta je jedva došla do golmana Brajlovića. Loš teren samo je "olakšao" posao golmanu domaćeg tima.

Potom su blokirani udarci Mehanovića i Džafića, ali zbog lošeg terena teško je bilo formirati pravu akciju i izglednu šansu za gol. Uspjeli su gosti ipak doći do vodstva nakon 25 minuta igre.

Mujan je ubacio, odbrana Tuzle City loše reaguje, lopta dolazi do Vukoje, koji je matirao Brajlovića za 0:1. Najbolju šansu nakon toga Tuzla je imala u 37. minuti, ali je odbrana Širokog uspjela da zaustavi Daryja kojio je bio u sjajnoj prilici.

Mehmedović potom ne uspijeva matirati Miškića u 43. minuti, a onda u finišu jako izgledne šanse za domaću ekipu. Prvo je Mehidić loše pucao s nekih desetak metara, da bi potom Džafić pogodio prečku.

Nastavak donosi još konkretniji i ofanzivni Tuzla City, samim tim i rani povratak. Prvo Miškić u 51. minuti brani udarac Krpiću, nakon toga Džafić ne pogađa s dva metra, ali u 57. minuti domaćin stiže do izjednačenja. Dosuđen je penal nakon faula nad Tomaševićem, a siguran s bijele tačke bio je Krpić.

Mogao je Široki dvadesetak minuta pred kraj do novog vodstva, ali Begić ne šutira dobro, lopta odlazui pored gola i ostaje 1:1, no ne zadugo. U 75. minuti Široki je ponovo poveo, ovaj put nakon majstorije Mujana. Nije dugo trajalo slavlje Hercegovaca, jer je njihov golman Miškić napravio veliku grešku nakon udaraca Mehanovića.

 

Tuzla City ostaje drugi na tabeli s 38 bodova i nastavlja svoju borbu za Evropu, dok je potjera za liderom Zrinjskim praktično gotova jer Plemići sada imaju čak 16 bodova prednosti. Široki je šesti na tabeli sa 28 bodova.

Dojam je da je Tuzla City bio favorit pred ovaj meč i da je više "planirao" tri boda, no nakon što su dva puta vodili, sigurno je da sada jednako za prosuta dva boda žale i nogometaši Širokog Brijega. U konačnici, bod na ovakvom jednom gostovanju nije loš, ali sigurno je da su u Širokom sada razočarani što ne nose kući cijeli plijen.

Tuzla City u narednom kolu gostuje Veležu u Mostaru, dok ekipu Širokog čeka meč s Posušjem na Pecari.

Tuzla City - Široki Brijeg 2:2

FK Tuzla City: Brajlović, Gavrić, Krpić, Mehmedović, Mehanović, Džafić, Čeliković, Mehidić, Doffo, Ferreyra, Morris.

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Valinčić, Mujan, Bosančić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Ćavar.

Foto:SportSport