Navijači košarkaša Partizana uzvikivali “Vučiću pe*eru”, požurio da mu se izvinjava direktor fudbalskog kluba

c

Na sinoćnoj utakmici koju su košarkaši Partizana igrali protiv grčkog Olympiacosa, navijači domaćeg kluba uzvikivale su "Vučiću pe*eru".

Brže-bolje, predsjedniku Srbije požutio je da se izvinjava generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura.

On je izjavio da je taj klub uvijek osuđivao i da će osuđivati dio navijača koji vrijeđa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, inače vatrenog navijača Partizanovog najvećeg rivala Crvene zvezde, "jer to nanosi štetu ugledu i interesima kluba".

„U ime FK Partizan želim da osudim vrijeđanje predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Uvijek smo osuđivali i uvijek ćemo osuđivati dio navijača koji to čine, jer to nanosi štetu ugledu i interesima kluba“, naveo je Vazura u saopćenju FK Partizan.

Istovremeno dolazi vijest da je Fudbalski savez Srbije proslijedio novac FK Partizan, koji im je namijenila Vlada Srbije, kako bi "Crno-bijeli" ispunili uslov za dobijanje evropske licence.

Kako prenosi "Sportski žurnal", riječ je o sumi od 3,2 miliona eura koja će pokriti najveći dio dugovanja. Za ostatak, a za ostatak treba da se potrude čelnici tog kluba.

Kao i prethodnih godina, iz tabora Partizana je stigao zahtjev državi za finansijskom "injekcijom" od pet miliona eura kako bi isplatili sva dugovanja pred završetak monitoringa Evropske fudbalske federacije (UEFA).