Nije ga bilo u reprezentaciji,a sada se vratio: Nema boljeg osjećaja igrati za svoju zemlju!

x

Izlazak iz igre Anela Ahmedhodžića kao da je poremetio cijelu zadnju liniju naše reprezentacije.

Ahmedhodžić je imao grčeve tokom meča, što je i sam priznao. Istakao je odmah nakon meča da mu se to ranije dešavalo i da žali zbog poraza ali da ni sam nije vidio kako smo pali u završnici meča.

Propustili smo veliku šansu, te se činilo da ćemo 'baciti na koljena' Ukrajince, ali to se nije desilo.

Ova generacija propustila je veliku šansu da po prvi put odemo na Evropsko prvenstvo.

Svi su toga itekako svjesni, a kada su se emocije slegle oglasio se i sam Ahmedhodžić, defanzivac koji nastupa u Engleskoj.


"Nemoguće", napisao je Ahmedhodžić uz srce koje se prepolovilo. Zatim je dodao.

"Nema boljeg osjećaja igrati za svoju zemlju i uz svoju publiku. Izvanredna atmosfera je vladala od prvog do posljednjeg minuta utakmice. Žao mi je što navijačima nismo pružili još jednu utakmicu", naveo je defanzivac.

Ahmedhodžić se nešto ranije nije odazivao na pozive selektora, pa se spominjalo da možda više i neće nositi dres reprezentacije. Ipak, vratio se te pokazao da za reprezentaciju uvijek igra srcem.

Povreda ga je onemogučila da ostane na terenu svih 90 minuta, a onda su našu selekcije koštale izmjene, prije svega ulasci sa klupe Ćivića i Kovačevića.

Kovačević rijetko igra u Poljskoj, ali je opet dobio povjerenje prije Nihada Mujakića koji je ostao na klupi ili npr. Nermina Zolotića koji igra sjajno u Portugalu, ali nije ni dobio poziv selektora Miloševića.

Milošević je na tribine poslao Benjamina Tahirovića, člana Ajaxa, što je mnoge iznenadilo, a u narednim danima će se vjerovatno raspravljati u Savezu i o njegovom statusu, odnosno da li će ostati selektor.