Nove medalje sekcije Cazin KK Krajina-Shotokan-Cazin sa turnira Trofej Velike Kladuše

U nedjelju, 23. septembra 2018. godine, održan je Međunarodni turnir "Trofej Velike Kladuše 2018", na kojem su učešće uzeli klubovi iz cijele BiH, Hrvatske i Slovenije.

19 takmičara iz Sekcije Cazin i 3 takmičara iz Sekcije Shotokan KK Krajina-Shotokan-Cazin učestvovali su na ovom velikom turniru, gdje su uspjeli osvojiti više medalja za naš grad.

Po prvi put je nastupio najmlađi takmičar kluba, Sedić Edin, 2012. godište, koji je prošao prvi krug, ali, nažalost, nije došao do finala. Ipak, za pokazano znanje i učešće nagrađen je učesničkom medaljom.

edo

Srebrnu medalju osvojila je mlada Cazinjanka Burzić Sumeja, dok su bronzane medalje otišle u ruke Suljić Sandre, Ždralić Aldina, Sedić Adnana, Rizvić Amara, Rizvić Lejle, Mulalić Muhameda, te za djevojčice ekipno kate, a to su Nuhanović Elma, Burzić Sumeja i Rizvić Lejla.

amar

Naši takmičari su otišli i hrabro predstavljali Cazin na ovom takmičenju gdje je učestvovalo oko 650 takmičara iz čak 43 kluba te postigli vrlo dobre rezultate.

- "Čestitamo našim mladim takmičarima koji su se hrabro, snažno i časno borili da dođu do medalja i onima koji su ovaj put imali malo manje sreće. I ovaj put je izostala podrška institucija za kotizaciju, prevoz, hranu i ostale troškove, pa se i ovaj put zahvaljujemo roditeljima na podršci i finansiranju odlaska na ovaj Međunarodni turnir. Zahvala i Cazin.NET portalu koji nas uvijek prati i redovno izvještava o našim uspjesima", poručuju iz uprave kluba.