Novi skandal na bh. terenima: U košarci "nošena", a u fudbalu sve regularno

sa
Nevjerovatno kakav gol je priznat Svako malo pojavi se se neki snimak sa bh. terena koji se može okarakterisati kao skandalozan.

Posljednjih godina ženski fudbal je sve popularniji u BiH. U prilog tome ide i domaćinstvo U17 Evropskog prvenstva za žene koje je UEFA dodijelila upravo našoj zemlji.

Prije nekoliko dana pisali smo o skandalu sa meča Premijer lige za žene kada je duel Fortune iz Živinica i NK Široki Brijeg prekinut je u 60. minuti kod vodstva domaćeg tima 1:0 zato što u jednom trenutku na stadionu nije bilo policijskih službenika.

Minulog vikenda desio se još jedan skandal i to na meču Prve lige Federacije za žene između Intera iz Posušja i Libera iz Goražde.

Domaći su stigli do pobjede u 89. minuti kada je mrežu zatresla Petra Marić i to nakon evidentnog igranja rukom.

Marić je ponijela loptu rukom, košarkaškim riječnikom napravila je "nošenu", a glavni sudija meča Ena Isen iz Semizovca je priznala ovaj gol.

 

Zaista nevjerovatna i skandalozna odluka zbog koje bi Isen sigurno trebala završiti na hlađenju u narednih nekoliko kola.

Prema zvaničnom zapisniku s utakmice Isen je i fizički napadnuta jer je dobila udarac s leđa od strane igračice Libera Jasmine Čorbandžić.

Kod gostiju iz Goražda isključen je i trener Senad Hubjer zbog vrijeđanja sudije. Iz istog razloga crveni je dobila iz Branka Cvijetić, također iz Libera.

Inače, s ovom pobjedom Inter je izbio na prvo mjesto na tabeli sa bodom više od drugoplasiranog Libera. Ova dva tima će do kraja sezone sigurno voditi veliku bitku za ulazak u Premijer ligu.