Nurkićev saigrač i veliki prijatelj otvorio dušu, prate ga tragedija za tragedijom

.
Svašta mu se događalo posljednjih 18 mjeseci

Portland je igrao protiv Lejkersa, ali je nastup Demijena Lilarda (Damian Lillard) bio pod znakom pitanja. Nije u pitanju bila povreda, već mentalno stanje zvijezde Portlanda. U izjavi za "The Athletic", govorio je o psihičkim teškoćama kroz koje je prolazio.

 

- Razmišljao sam da ne igram, jer sam mentalno bio... Pa, ne mogu da kažem da me nije interesovalo, interesovalo me je, ali sam nekako bio ležeran, bilo mi je svejedno - rekao je Lilard, inače saigrač i veliki prijatelj našeg Jusufa Nurkića.

 

Stigle su ga emocije. Tokom posljednjih 18 mjeseci, prošao je kroz teške situacije. Jedna od njih je kada je u kuhinji pronašao mrtvog čovjeka. Bio je to njegov rođak i lični kuhar.

 

Nedugo nakon toga, tetka mu je preminula od posljedica raka, a ubrzo i prijatelj od posljednica koronavirusa. Početkom 2021. godine mu je ujak ubijen u Ouklandu, a dva dana prije meča sa Lejkersima, saznao je da su mu dvoje bliskih ljudi preminuli nakon ranjavanja iz vatrenog oružja. Jedan od njih mu je bio rođak, dok je drugi čovjek koji se prvi doselio u Oregon, kada je Lilard draftovan 2012. godine.

 

- Kao da imam i 45 godina s obzirom na to šta sam sve vidio tokom života - rekao je Lilard, ali naglasio da je porodica ono što ga čini sretnim. 

 

Lilard je meč sa Lejkersima odigrao, ubacio je 35 poena uz 7 asistencija, a Portland je izgubio i sada imaju skor 19 pobeda i 14 poraza.