Od izbjeglice do terminatora: Nije imao ništa, pa ni ličnu kartu, a onda ga je doveo Real Madrid...

sa
Real Madrid je najglamurozniji klub na svijetu, dolazak u redove populanih Kraljeva mijenja život, na svojoj koži je to osjetio dečko koji je ne tako davno bio niko i ništa, a sada je miljenik Florentina Pereza.

Oduvijek je Real Madrid bio poseban klub, međutim posljednjih godina zahvaljujući nevjerovatnom pobjedničkom mentalitetu postao je itekako atraktivan i privlačan za svakog fudbalera.

Parola je jednostavna. Ukoliko želite uspjeh, morate doći u Real Madrid. Zna to i dečko koji je samo za godinu i pol mjeseci boravka među Los Blancosima postao druga ličnost.

Kada je sa nepunih 19 godina potpisao za Real izgledao je neuhranjeno. Bio je mršav i mišići na njegovom tijelu su se jedva nazirali, posebno na rukama.

Međutim, predanim radom kako na terenu tako i u teretani Eduardro Camavinga danas puca od snage i izgleda brutalno.

Mladi francuski veznjak je prije nekoliko dana objavio niz fotografija na Instagramu na kojim se najbolje vidi njegov napredak koji je ostvario u proteklom periodu.

Postao je itekako i važna karika za samu ekipu, pošto je stigao kao veznjak, ali je počeo igrati i na poziciji lijevog beka gdje se vrlo dobro snašao.

Interesantna je i životna priča fudbalera koji vodi porijeklo iz Konga, a rođen je u izbjegličkom kampu u Angoli te je dolaskom u Francusku imao status izbjeglice.

Sa 13 godina je ostao bez svega. Tada je zbog poraza izgorila porodična kuća te je Camavinga kao i ostali članovi porodice ostao bez važnih dokumenata za dobijanje državljanstva u Francuskoj.

Nakon te tragedije uslijedilo je veliko obećanje: "Naporno ću raditi da postanem profesionalni fudbaler i kupim novi dom svojim roditeljima."

Trening po trening, utakmica po utakmica i obećanje je ispunjeno. Nakon što je prošao omladinske selekcije Rennesa i oduševio sve stigao je transfer u Real Madrid za 31 miliona eura.

Osim što je postao važna karika u Realu te standardni reprezentativac Francuske već sada je zaradio dovoljno novca da može biti miran do kraja života, naravno uz pametno ulaganje.

U španskom velikanu sedmično zarađuje oko 160.000 eura. I više nego dovoljno za luksuzan život kako njemu tako i roditeljima te njegovoj dvojici braće i dvije sestre.