Određen sudija za sarajevski derbi

c
NSBiH donio odluku Željezničar i Sarajevo u subotu od 17 sati na Grbavici igraju veliki derbi bh. fudbala.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je sudiju za ovaj meč, a kako SportSport.ba saznaje, utakmicu će voditi Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Pomoćnici će Kaljancu u najvećem derbiju bh. fudbala biti Stefan Tešanović i Arnel Novalić, a četvrti sudija je Ermin Sivac.

Kaljanac će sasvim sigurno imati težak posao jer voditi derbi nije nimalo lako, ali svakako se nadamo da će biti na pravom nivou u subotu od 17 sati.

Novi problemi za Edisa Mulalića pred sarajevski derbi

Plavi s Grbavice drugi dio sezone otvorili su porazom od Veleža u Mostaru (2:0), a novi izazov stiže već u subotu kada na Grbavicu stiže najveći rival iz susjedstva.

Trener Željezničara Edis Mulalić ima određenih problema sa sastavljanjem ekipe za derbi. Sedad Subašić ne može igrati zbog crvenog kartona kojeg je dobio u Mostaru, a u sastavu neće biti ni Armina Ćerimagića.

Ovaj fudbaler je povrijeđen i neće biti spreman za utakmicu, ali ni to nije sva muka koja je zadesila Plave pred dolazak velikog rivala.

Novi na listi povrijeđenih je, saznaje SportSport.ba i Hamza Gasal. Ovaj 19-godišnjak ima problema sa zadnjom ložom i neće biti spreman za veliki derbi.

Gasal je zajedno s Ćerimagićem podvrgnut terapijama, ali nijedan od njih neće moći da pomogne Željezničaru u velikom gradskom derbiju.

Sarajevo u derbi ulazi s dosta optimizma

Bordo tim je u drugi dio sezone ušao zaista odlično.

Tim Aleksandra Vasoskog je u prvom proljetnom kolu savladao Leotar u Trebinju s 2:0, a zatim je u Kupu Bosne i Hercegovine istim rezultatom savladana tuzlanska sloboda. Trener tima s Koševa govorio je o derbiju.

"Ta utakmica je svijetla tačka u BiH, jedva čekamo da počne", rekao je trener FK Sarajevo Aleksandar Vasoski.

Sarajevo je trenutno na četvrtom mjestu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine s 31 osvojenim bodom, a Željezničar je dvije pozicije niže i s pet bodova manje.