Odveo je u krevet 33 stjuardese u dvije sedmice - Nije postojala žena koja bi ga odbila

l
Čuveni engleski vozač Formule 1 James Hunt bio je poznat kao veliki zavodnik, a o njegovim akcijama van staze i dan danas se pričaju priče širom svijeta.

James Hunt bio je prvak Formule 1 1976. godine ispred čuvenog Nikija Laude, a upravo te godine Hunt je bio najaktivniji u svojim akcijama van staze.

Englez je bio poznat kao veliki zavodnik. To je potvrdio tako što je za dvije sedmice boravka u Japanu pred Veliku nagradu ove zemlje na stazi Fuji, odveo čak 33 stjuardese u krevet.

 

Odsjedao je Hunt u hotelima koje su avio kompanije koristile za svoje osoblje. Koristio je izgled i šarm kako bi iz noći u noć spavao s više žena, a na kraju je za dvije sedmice odveo čak 33 stjuardese u krevet.

"Svako jutro su dolazile nove žene. James bi samo sišao iz sobe, bio bi bos i u šorcu. Predstavio se ko je, samo bi ih uhvatio za ruku i odveo u sobu na zabavu. Ovo se dešavalo svaki dan i noć", rekao je nekadašnji šef McLarena Alastair Caldwell.

Nevjerovatni Hunt se s Nikijem Laudom borio za titulu prvaka svijeta pred Veliku nagradu Japana. To mu nije smetalo da u boksu završi s Japankom.

Nakon akcije sjeo je u svoj McLaren-Ford. Završio je drugi iza Marija Andrettija, Lauda je bio treći i Hunt je postao prvak svijeta.

Hunt se iz svijeta Formule 1 povukao 1979. godine. Imao je neuspješan povratak godinu dana kasnije, pa se posvetio drugim životnim izazovima, te komentarisanju trka.

Nažalost, ovaj nekadašnji vozač otišao je prerano. Preminuo je u snu 1993. godine u 45. godini života.

Bio je poznat po svom nevjerovatno agresivnom stilu vožnje, no ostao je upamćen kao još veći zavodnik, pa je Caldwell za njega govorio.

"Taj je mogao pronaći akciju čak i u nedjelju navečer po hladnoj kiši na pustoj autobuskoj stanici".

Legendarni Niki Lauda cijenio je Hunta kao rijetko koga. Njihov dvoboj 1976. godine pretočen je u film Rush iz 2013.

"Nisam bio iznenađen kada sam čuo da je umro u 45. godini od srčanog udara. Bio sam jako tužan. Hunt je bio jedan od rijetkih koji mi se sviđao kao čovjek i kojeg sam poštovao", rekao je Lauda.

Navodno je Hunt spavao s više od 5.000 žena i može s pravom nositi nadimak najvećeg Playboya među vozačima Formule 1 svih vremena.