Osim Real Madrida: Svi klubovi u Španiji danas će na utakmice u posebnim majicama

H

Nogometnim svijetom danas je odjeknula vijest o odluci Suda Evropske unije, koji je odlučio da FIFA i UEFA moraju dozvoliti organizaciju Superlige.

Superliga je zabranjena prije dvije godine, a željeli su je organizirati gotovo svi veći klubovi Starog kontinenta.

Sada je budućnost Lige prvaka i ostalih UEFA takmičenja pod velikim znakom pitanja, ali dosta klubova već je odbilo mogućnost da zaigra u Superligi poput Bayerna, Manchester Uniteda, Seville i Borussije Dortmund.

Zanimljiv potez odlučili su da povuku klubovi u Španiji, a danas će njihovi nogometaši na mečeve La Lige istrčati u posebnim majicama.

Na majicama će biti ispisano "Zaradi to na terenu!", a interesantno je da se ovoj akciji samo nije priključio Real Madrid, koji od 21:30 gostuje Alavesu.

Razlog je što je Real Madrid, tačnije njegov predsjednik Florentino Perez, jedan od glavnih pokretača ideje o Superligi.

Naravno, poruka se odnosi na to da se mjesto u nekom evropskom takmičenju treba zaraditi na terenu, a ne na osnovu bilo čega drugog, što je ideja u Superligi koja treba da okupi najbogatije klubove.

Plan je da u Superligi učestvuju 64 kluba podijeljena u tri ranga takmičenja koje bi se igralo u dvije faze. Prva bi se odigrala po ligaškom sistemu, a druga bi bila doigravanje.