Tuka zaplakao pred onima koji su ga dočekali na aerodromu: Ovo je moja pobjeda za Vas (FOTO)

Brojni građani koji su bili na sarajevskom aerodromu gromoglasnim aplauzom i skandirajući ‘Amele, Amele’ dočekali su našeg najboljeg atletičara.

Popevši se na binu Amel je dugo gledao u masu ljudi ispred njega i kako je naglasio, jedva je slupio snage da bilo šta kaže, prenosi Hayat.ba.

Izvinite, ali zaista su mi se pomiješale emocije. Ostavili ste me bez teksta. Još jednom vam hvala na svemu, na ogromnoj podršci. Ovo nije samo moja pobjeda, nego za sve vas, za moju Bosnu i Hercegovinu.

Prisutni su ga zatrpali buketima cvijeća, te pokušali na sve načine da dođe do njega, pozdrave se i fotografišu…

S obzirom na to da je press konferencija trajala duže nego je planirao, Tuka se nešto kraće zadržao sa građanima na aerodromu, jer, kako je rekao, vrijeme je da ode ispuniti svoju vjersku obavezu.

Nakon toga Tuka će posjetiti rodni Kakanj u 14 sati gdje mu se sprema također veliki doček organizovan ispred zgrade Općine Kakanj, a centralno slavlje planirano je nakon toga u Zenici.

Svjetskom viceprvaku na 800 metara će doček u Zenici biti organizovan u 20 sati na Atletskom stadionu Atletskog kluba “Zenica” na kojem se također očekuje više hiljada posjetilaca.