LIDER NA TABELI: Pobjeda rukometašica Krajine u protiv Turbine u Jablanici

Omladinski ženski rukometni klub Krajina Cazin u nedjelju je odigrao prvenstvenu utakmicu 5. kola Prve lige F BiH u Jablanici protiv ekipe ŽRK Turbina.

Ekipa iz Cazina stigla je do uvjerljive pobjede nad domaćom Turbinom s rezultatom 20:36 (9:19).

Ekipa Krajine, koja je jedan od favorita za prvu poziciju i plasman u Premijer ligu BiH, od početka utakmice nije dozvolila domaćinu za bilo kakvom nadom da bi mogli napraviti iznenađenje. Odlična odbrana i napad Krajine za koji ekipa Turbine nije imala rješenje brzo su stvorili komotnu rezultatsku prednost pa se već u prvom dijelu nazirao pobjednik u ovom susretu.

Najraspoloženije u napadu bile su Amina Kovačević i Džana Adilagić s po 7 golova, po 6 golova postigle su Erna Pajić i Alma Puškar, dok su po 4 gola dodale Adelisa Dautović i Adna Husičić. Na golu je bila jako raspoložena Nejra Durić sa 15-ak izvrsnih odbrana, dok je veliki doprinos na golu dala rezervni golman Lejla Mustedanagić koja je uspjela odbraniti 2 sedmerca, kao i u protekloj utakmici protiv Zrinjskog koja je također imala dvije odbrane sa linije 7 metara.

U narednom kolu u Cazinu gostuje također ekipa iz Jablanice, ŽRN Neretva. Ekipa Krajine je favorit u ovom susretu, te se očekuje nastavak pobjedničkog niza i korak bliže tituli jesenjeg prvaka.

Image