Pogledajte kako je Ronaldo pobjesnio na Peljtinog pomoćnika, nezadovoljan je odjurio s terena

b

Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto sinoć je sudio duel Slovenije i Portugala (2:0), a u fokusu je bila gostujuća zvijezda Cristiano Ronaldo.


Legendarni Portugalac nije imao svoju noć te je konstantno bio ljut, što zbog sudijskih odluka, što zbog loše igre njegove reprezentacije.

Golove za reprezentaciju Slovenije su postigli Gnezda Čerin u 72. minuti susreta te Elšnik koji je mrežu portugalskog golmana zatresao osam minuta kasnije

Ronaldo je prvo bio bijesan jer je Sarajlija u 24. minuti susreta propustio svirati prekršaj nad najvećom portugalskom zvijezdom nakon duela s jednim slovenskim nogometašem nakon čega je uslijedila burna reakcija.

Na kraju prvog dijela bosanskohercegovački sudija je prišao portugalskom asu te su tom prilikom razmijenili nekoliko rečenica, a Peljto ga je autoritativno smirio, kako i dolikuje jednom od najboljih evropskih sudija.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, Ronaldo je igrao svih 90 minuta, a nakon što je Peljto označio kraj utakmice, nije se odlučio pozdraviti s protivničkim igračima za razliku od ostalih reprezentativaca Portugala, već je nezadovoljno odjurio u svlačionicu.


Nezadovoljstvu Ronalda nije bilo kraja pa je tako nešto odbrusio i četvrtom sudiji, Slovencu Dejanu Balažiću. Kontrareakcije slovenačkog sudije nije bilo, a Ronaldo je nakon toga napustio teren.