Predugo je čekao: Koliko god bilo teško, Raul je morao "okrenuti leđa" svom Realu

.
Legenda napušta Madrid

 

Dugo godina bio je u Madridu, ali legenda kluba je donijela odluku da na kraju sezone napusti Real.

Raul Gonzalez jedna je od najvećih legendi Reala i ovaj nekada sjajni napadač već godinama radi u omladinskom pogonu Kraljeva, ali sve se nadao da će dobiti priliku da vodi prvi tim, kao što je to recimo slučaj sa Xavijem i Barcelonom.

Raul je Real Madrid Castillu preuzeo u julu 2019. godine i do sada je vodio 130 utakmica. Već u prvoj sezoni donio je naslov u Ligi prvaka mladih i činilo se da će u budućnosti postati trener prve ekipe.

Trebao je da naslijedi Zinedinea Zidanea nakon što je francuski stručnjak 2021. napustio tim. No, Florentino Perez nije bio siguran u Raula, pa je vratio Carla Ancelottija i to nije bio nimalo lpš potez.

Sada je već postalo gotovo sigurno da će Italijan i naredne sezone voditi seniore Reala, posebno ako osvoji Ligu prvaka jer ima već osvojen Kup, a Raula je to natjeralo da kaže "dosta je čekanja" te da se okrene trenerskim izazovima i potraži klub koji će mu dati pravu priliku.

Ne nedostaje klubova koji žele da sarađuju sa njim, a ranije se legenda povezivala sa Leedsom, Eintracht Frankfurtom i Espanyolom, iako je on naravno uvijek odbijao u želji da će ga Real Madrid pozvati i dati mu šansu u prvoj ekipi.

S Raulom na klupi ove sezone, Real Madrid Castilla odigrao je 35 utakmica u Primera Federacionu, pobijedivši 18 puta, remiziravši 11 i izgubivši šest utakmica. Ekipa je trenutno treća na tabeli i još uvijek ima šanse osvojiti ligu, tri kola prije kraja.

Raul je još kao junior iz Atletico Madrida došao u Real, te je postao legenda Kraljeva sa 741 utakmicom u kojima je postigao 323 gola.

Uz to je tri puta osvojio Ligu prvaka i šest puta postao prvak Španije. Karijeru je završio 2015. u NY Cosmosu, a tri godine kasnije počeo je raditi s omladincima Real Madrida i nizao je zavidne uspjehe.

45-godišnjak ej kao igrač još nosio dres Schalkea u Njemačkoj i Al Sadda u Kataru, a kopačke je o klin okačio 2015. godine kao član New York Cosmosa. U dresu Španije je za 10 godina odigrao 102 meča i postigao 44 gola.

Istinska je legenda i mnogi smatraju da na kraju zaslužuje priliku da vodi seniore Real Madrida, ali Perez smatra da je još prerano za to.