Prvi šok NBA plej-ofa: Timbervulvsi "počistili" Nurkićeve Sanse

J

Košarkaši Finiks Sansa, za koje nastupa i Jusuf Nurkić, poraženi su i četvrti put u nizu od Minesota Timbervulvsa, a ovaj put je rezultat glasio 116:122, što znači da su ispali iz NBA plej-ofa.

Da stvar bude još gora, izbačeni su takozvanom "metlom", odnosno izgubili su 4:0 u seriji. 

Iako su bili postavljeni za favorita zbog zvijezda u svom timu, Sansi će se na kraju morati zadovoljiti samo ulaskom u plej-of, što je svakako razočaravajuće za njihove navijače.

Što se same utakmice tiče, Finiksu nije pomogao ni briljantni Devin Buker (Booker), koji je završio utakmicu s 49 poena, dok je Kevin Durent (Durant) dodao 33.

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić je upisao svega 20 minuta na parketu, a za to vrijeme je upisao devet poena, sedam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Vrijedi istaći da je Bredli Bil (Bradley Beal), "veliko" pojačanje i igrač koji godišnje zaradi 50 miliona dolara, upisao svega 9 poena u ovoj utakmici. 

S druge strane, ne smije se ignorirati sjajna plej-of serija koju su odigrali Vulvsi, iako ih je rijetko ko vidio kao favorita. Pogotovo se nije očekivala ovako dominantna predstava. 

U ovoj utakmici predvodio ih je Entoni Edvards (Anthony Edwards) s 40 poena, te devet skokova i šest asistencija. 

Karl-Entoni Tauns (Anthony Towns) je zabilježio dabl-dabl učinak, upisavši 28 poena i deset skokova. 

Naš drugi reprezentativac u ovom meču, Luka Garza, nije nastupio.

Što se tiče nastavka plej-ofa, Timbervulvsi sada očekuju boljeg iz serije Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa (3:1 u pobjedama). 

A Sansi trebaju dobro promisliti šta će i kako dalje. Ova plej-of serija, uprkos nevjerovatnom potencijalu koji su imali, dokazala je da su daleko od pravog izazivača za titulu NBA prvaka.