Real ga platio 72 miliona eura, a on sinoć sjeo na klupu i plakao kao nikad u životu

.
Ima dobar razlog za to

 

U decembru je Real Madrid osigurao transfer brazilskog čuda od djeteta, a naravno riječ je o Endricku koji ima samo 16 godina.

On će se svom novom klubu pridružiti 2024. godine, kada bude imao 18 godina, a cijeli posao vrijedan je 72 miliona eura.

Real je fiksno platio 35 miliona eura, dok će 25 miliona eura otići u razne bonuse. Preostalih 12 miliona eura ubraja se u porez.

Endrick je prije transfera u 14 odigranih utakmica za prvi tim Palmeirasa postigao čak devet golova, te je dodao jednu asistenciju.

Mediji i stručnjaci iz Brazila tvrde da se ovakav golgeter nije pojavio još od legendarnog Ronalda, a i sam Ronaldo ga je hvalio.

Nakon što je dogovorio transfer u Real Madrid, Endrick više nije tako uspješan. Ove godine odigrao je deset utakmica i nije postigao niti jedan gol.

Čini se da su sva ova dešavanja itekako ostavila trag na Endricku, koji je sinoć protiv Bragantina napustio teren u 60. minuti, a zatim je na klupi počeo da plače.

"Istina je, plakao je. Ja mu nisam otac, ali trebam ga zagrliti", rekao je Palmeirasov trener Abel Ferreira, te je dodao:

"Mora biti smiren. Niko ne voli kritike, a na njemu ne ogroman pritisak da postigne pet ili šest golova i pokušava da se nosi sa tim", rekao je Ferreira.

Na kraju je dao savjet svom igraču.

"Da, mora znati da će se gol pojaviti na utakmici u pravo vrijeme. Samo mora da bude smiren i nastavi se smijati", završio je Ferreira.