Real Madrid šalje ponudu za Mohameda Salaha!

Real Madrid je spreman ovog ljeta testirati Liverpool slanjem ponude za Mohameda Salaha, piše Daily Mail.

Zinedine Zidane je od svojih nadležnih zatražio značajna pojačanja u ofanzivnom dijelu tima, te osim Edena Hazarda želi još jedno zvučno ime u fazi napada.

Pozivajući se na Canal +, Daily Mail piše kako Kraljevi razmišljaju o angažovanju Salaha jer je sjajni Egipćanin opcija koju preferira Zidane kao dodatak Hazardu i Karimu Benzemi.

Francuski stručnjak smatra kako bi Salah svojom brzinom i kretanjem dao dimenziju više njegovoj ekipi te se nada da bi Real mogao iskoristii ogromna finansijka sredstva za njegovo dovođenje.

Međutim, Redsi 26-godišnjaka smatraju jednim od svojih najboljih igrača i nemaju ga namjeru pustiti te je pred Kraljevima praktično nemoguća misija.

Salah je uživao u još jednoj vrhunskoj sezoni pred protivničkim golom, mrežu je tresao u 26 navrata te je pomogao ekipi da dođe na korak od osvajanja Premiershipa te izbori plasman u finale Lige prvaka.

Ukoliko ne uspiju dovesti Salaha u Madridu će se okrenuti drugim alternativama jer će Gareth Bale otići nakon šest godina u dresu Los Blancosa.

Velški fudbaler je praktično odbačen, ali će navodno zatražiti od Zidanea da u nedjelju zaigra protiv Betisa kako bi se oprostio od publike sa Santiago Beranbeua.

Real je za sada, ako je vjerovati izvještajima iz Španija, završio dolaske Hazarda i Luke Jovića iz Eintrachta. Ranije je potpisan defanzivac Eder Militao.