Realu jedan trofej manje ove sezone, Griezmann majstorijom Kraljeve izbacio iz Kupa kralja

J

Čini se kako je prerano došao madridski derbi u okviru španskog Kupa kralja. Real i Atletico odmjerili su snage već u osmini finala, a na kraju su navijačima na Wanda Metropolitano stadionu pružili sjajan meč. Nakon regularnih 90 minuta rezultat je glasio 2:2, pa se pristupilo produžecima. Tamo se bolje snašla ekipa Diega Simeona i slavila sa 4:2.

Poveo je Atletico u 39. minuti preko Lina, ali je šest minuta kasnije Real došao do poravnanja. Veliku grešku napravio je Jan Oblak i poslao loptu u vlastitu mrežu.

U 57. minuti Morata je doveo Jorgandžije u novu prednost i izazvao erupciju oduševljenja na tribinama.

Ipak, u 82. Bellingham je sjajno uposlio rezervistu Joselua, a ovaj samo dvije minute nakon ulaska u igru pogodio mrežu protivnika.

Mogao je Morata riješiti sve u posljednjim trenucima, ali je nakon sjajne lopte Griezmanna sa svega par metara od gola šutirao direktno u Lunina.

Nakon što je rezultat bio poravnan nakon 90 minuta pristupilo se produžecima.

Griezmann je tim Diega Simeonea doveo u novu prednost u 101. minuti susreta. Nakon sjajnog prodora, šutirao i majstorski pogodio mrežu Lunina za veliku radost na tribinama. Majstoriju Griezmanna možete pogledati OVDJE.

Pobjedu Atletica i prolaz dalje ovjerio je mladi Riquelme u 119. minuti još jednim fenomenalnim golom. Real je tako ostao bez šanse da se bori za trofej osvajača Kupa ove sezone.

Prije Atletica u četvrtfinale su se plasirali Barcelona, Mallorca, Sevilla, Real Sociedad, Celta Vigo, Athletic Bilbao i Girona.

Žrijeb četvrtfinalnih parova bit će održan u petak u Madridu.