Ronaldo je sinoć ispisao historiju fudbala, a onda "zakucao" objavom od preko 11 miliona lajkova

.
Javio se i Miralem Pjanić

 

Manchester United sinoć je u 29. kolu engleske Premier lige s 3:2 savladao Tottenham.

Sva tri gola za Crvene đavole postigao je Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je prvo spektakularnim golom doveo svoj tim u vodstvo u 12. minuti, aonda je Kane izjednačio iz penala u 35. minuti.

Tri minute bilo je dovoljno Portugalcu da opet zatrese mrežu Spursa i na odmor se otišlo pri rezultatu 2:1.

Ipak, toliko osporavani Maguire postiže autogol u 72. minuti za 2:2, ali je Ronaldo opet bio tu da spasi stvar i golom u 81. minuti donio je tri boda svom timu.

Cristiano Ronaldo je prvim golom Tottenhamu sinoć izjednačio rekord Josefa Bicana po broju golova u historiji fudbala, a onda je drugim golom i skinuo taj rekord i tako opet ispisao historiju.

 

Josef Bican tako ostaje na drugom mjestu s 805 golova, dok je sada Portugalac na 807 i nema sumnje da će ih postići još mnogo.

Treći je Romario sa 772 gola, slijedi ga Lionel Messi sa 759, a Pele je postigao 757.

 

Nakon meča Cristiano Ronaldo je oduševio fanove i na Instagramu fotografijom i opisom, a objava trenutno za manje od 24 sata broji preko 11 miliona lajkova.

"Izuzetno sam zadovoljan svojim prvim hat-trickom na Old Traffordu. Ništa nije bolje od osjećaja povratka na teren i pomoći timu golovima i naporom. Još jednom smo dokazali da svakoga dana možemo pobijediti bilo koji tim, samo da radimo i ostanemo zajedno. Za nas nema granica. Bez obzira na sve, naprijed, Đavoli!", napisao je Ronaldo.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

U komentarima na ovoj objavi se javio i naš reprezentativac i bivši Ronaldov saigrač iz Juventusa, Miralem Pjanić, koji je napisao: "Legenda bro".