Ronaldo objasnio sramotan potez i obećao navijaču da će se iskupiti za razbijen telefon

saf
Nogometaš Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo napravio je sramotan potez nakon utakmice protiv Evertona pošto je rabio telefon jednom navijaču, a nakon incidenta obratio se javnosti.

Ronaldo je poznat po tome da ne voli gubiti, ali čini se da je ovoga puta pretjerao. Njegov United poražen je na gostovanju Evertonu minimalnim rezultatom 0:1, a Portugalac je bio frustriran i time što se nije vidio tokom utakmice.

Po izlasku s terena Ronaldo je učinio sramotan potez. Izbio je jednom navijaču mobilni telefon iz ruku i razbio ga. Fan je želio fotografisati slavnog nogometaša.

Portugalac je shvatio šta je uradio pa je ubrzo reagovao saopćenjem na društvenim mrežama. Najavio je i da će se iskupiti navijaču.

"Nikada nije lako kontrolisati emocije u teškim situacijama, kao što je ova sad. Ipak, uvijek moramo prikazivati poštovanje, strpljenje i postavljati primjer mladima koji vole ovu prelijepu igru. Želio bih se izviniti za ovaj ispad i ako je moguće, volio bih ugostiti navijača da gleda utakmicu na Old Traffordu kao znak fair-playa", poručio je razočarani Ronaldo.

Poraz Uniteda protiv Evertona znači i novi udarac na klupske ambicije da se izbori Liga prvaka. Ekipa sada ima šest bodova manje u odnosu na četvrtoplasirani Tottenham, uz neuporedivo teži raspored.