Ronaldo: Poštujem samo tri saigrača u Unitedu jer im je stalo do uspjeha, ostale nije briga

,
Intervju koji je Cristiano Ronaldo dao Piersu Morganu prije pet dana je i dalje top tema u nogometnom svijetu, a svakog dana se govori o različitim temama o kojima je slavni Portugalac dao svoje mišljenje.

 

Ronaldo je u intervjuu istakao kako se osjeća izdano u Unitedu, kako od čelnika kluba i trenera, tako i od saigrača.

Naime, on je otkrio da dobro mišljenje ima samo o trojici saigrača, dok o ostalima, posebno mlađim, nema ništa lijepo za reći.

"Poštujem samo tri saigrača u Unitedu jer im je stalo do uspjeha. Diogo Dalot je pametan, inteligentan i veoma profesionalan iako je mlad i ne sumnjam da će dugo trajati na vrhunskom nivou. Po dobrom mogu još spomenuti Lisandra Martineza i Casemira", rekao je Ronaldo.

Kako je istakao, mladi igrači danas ne poštuju starije i to je slučaj svugdje, ne samo u Unitedu.

"Mladi igrači ne poštuju iskusnije i starije igrače,ali to i donekle razumijem jer žive u drugačijoj eri. Sada do nekih stvari dolaze puno lakše, uopće se na muče, baš ih briga. Prave se da slušaju, ali im sve uđe na jedno uho, a na drugo izađe", kazao je Ronaldo koji ne krije svoje razočarenje jer je to tako.

"Zaista je prava šteta što mladi igrači imaju najbolji primjer ispred sebe, ali ga ne žele ni pokušati slijediti", rekao je Ronaldo, a Morgan ga je upitao da li misli pri tome na sebe, dogovorio je:

"Da, ja sam taj primjer. Svakog jutra ja prvi dolazim na trening i zadnji odlazim s njega", rekao je Ronaldo.