Slišković: Razočaran sam i depresivan, čim primimo gol uvuče se strah

asd
Čestitke na fer i korektnoj utakmici i Širokom na zaslužena tri boda, rekao je Slišković

Željezničar je i dalje bez pobjede u proljetnom dijelu prvenstva. "Plavi" su na Grbavici doživjeli poraz od Širokog Brijega 1:3 u meču 29. kola Premijer lige BiH, šef stručnog štaba tima s Grbavice, Blaž Slišković, podijelio je utiske po završetku meča.

- Prije primljenog gola, Široki je imao dvije mrtve šanse gdje nas je golman spasio, iz jednog prekida smo iznenađujuće dali gol jer nismo u tom momentu očekivali da možemo nešto više uraditi. Kao da neko ugasi struju i nestane svjetla kod mojih igrača kada daju gol. Individualna greška rezultirala je izjednačenjem gostiju, drugi gol prekid gdje smo znali da je Široki opasan, treći da ne govorim. Sve u svemu sasvim zasluženo, moj kolega neće da bude objektivan iz kurtoazije prema meni ili prema klubu, ali nema prigovora na pobjedu Širokog. Imali smo priliku, ali nažalost nismo uspjeli. Čestitke na fer i korektnoj utakmici i Širokom na zaslužena tri boda - rekao je Slišković i dodao:

- U ovom trenutku sam u takvom depresivnom stanju, razočaran sam. Bilo šta da kažem ne bi bilo u redu, pogrešno bi se moglo shvatiti, ali ćemo u ovom periodu morati sjesti i prorešetati igrački kadar i vidjeti na koga možemo računati sljedeće sezone. 15 igrača ističu ugovori ili su na posudbi. Oko mog ostanka će se pitati Uprava, a kada oni kažu šta na ljeto, onda ću i ja dati konačan odgovor. Psihološki momenat u kolektivnom sportu je izuzetno bitan. Kada se uvuče strah od poraza teško se toga riješiti. Ja sam se nadao da će mojim dolaskom taj strah vremenom izaći iz njih, pa da se osjećaju komotno i da igraju onako kako najbolje mogu, ali tri utakmice smo vodili, triput smo izgubili samo u Bijeljini smo igrali neriješeno. Čim primimo gol uvuče se strah što ima utjecaja na našu igru. Dan-dva nakon posljednje utakmice ćete čuti moje mišljenje ko je za Željezničar, a ko nije - zaključio je Slišković.

Izvor: