Španija ide na Euro, Švedska i Rumunija nastavlju trku, Švicarska opet u igri

Osim debakla fudbalske reprezentacije BiH u Atini, u utorak poslijepodne i navečer odigrane su i ostale utakmice kvalifikacija u grupama D, F, G, J.

Već smo izvijestili da je Finska u prvoj utakmici naše grupe pobijedia Armeniju 3:0 što je, pokazat će se nepuna tri sata kasnije, ovoj selekciji skoro osiguralo prvi plasman na Europsko prvenstvo. Fincima treba samo pobjeda nad Lihtenštajnom 15. novembra…

Reprezentacija Italije je pobjedom u gostima nad Lihtenštajnom 5:0 zadržala 100-postotan učinak: Strijelci za trijumf "Azzurra" bili su Bernardeschi, Belotti 2, Romagnoli i El Shaarawy.

U grupi D Švicarska je Ženevi pobijedila Irsku 2:0 golovima Seferovića (16) i Duffyja (90) i zadržala dobre šanse za plasman na Euro.

Vrlo zanimljivo je u grupi D: Švedska je u Stockholmu imala u džepu pobjedu nad Španijom nakon vodećeg gola Berga (50). No, "Furija" je u posljednjim, sekundama iščupala bod pogotkom Rodriga i tako osigurala Euro.

Srećom po Šveđane, u 90. minuti je pobjedu ispustio i njihov direktni konkurent, selekcija Rumunije u meču s Norveškom. Rumuni su poveli preko Mitrite (62), poravnao je Soerloth (90).  

Odigrana je i jedna utakmica grupe G: Reprezentacija Izraela je savladala Latviju s 3:1.