Uveliko se već nazire Realov paklen plan za ljeto: Oslobodiće se preko 100 miliona eura za plate

as
Cilj je dovesti Mbappea Velika rekonstrukcija sprema se u Real Madridu na kraju sezone, a klub će raditi na prodaji mnogih igrača.

Nakon nedavnog debakla od Barcelone, u Realu su se odmah aktivirali i počeli da rade na rekonstrukciji tima, a glavni zadatak bit će prodaja nekih otpisanih zvijezda.

Tri igrača mogla bi biti pravi problem Realu tokom ljeta, među njima je i Luka Jović, za kojeg Kraljevi žele oko 30 miliona eura. Osim njega, tu su još Mariano Diaz i Eden Hazard, za koje klub takođe planira inkasirati desetke miliona eura.

Ako se uspije riješiti spomenute trojice, Real bi oslobodio prostor od 50 miliona eura za plate igrača jer Belgijanac zarađuje 30 miliona bruto, Jović 10, Mariano devet miliona. Real će prodajom osloboditi prostor za plate, ali i inkasirati određeni novac koji će ići u dovođenje drugih igrača.

Očekuje se da klub napuste i igrači kojima ističu ugovori, a to su Gareth Bale, Marcelo i Isco, a i njih trojica zajedno imaju oko 60 miliona eura platu.

Naravno, sav novac bit će usmjeren u glavne ciljeve, a to je prije svih Kylian Mbappe, a zatim i Erling Haaland.

Sastanak Ancelottija i Pereza dobio konačan epilog

Kraljevi su u posljednje vrijeme igralo odlično. Izbacili su favorizovani PSG iz Lige prvaka u nevjerovatnom preokretu, ali zatim ih je na zemlju spustio najveći rival Barcelona pobjedom na Santiago Bernabeu od 4:0.

Dok je velika većina igrača na reprezentativnoj pauzi, Perez je odlučio obaviti razgovor s Ancelottijem, a on je danas i održan.

Razgovor između predsjednika i trenera kluba trajao je sati i po, a poznat je njegov epilog. Perez nema namjeru da mijenja Ancelottija i iskusni Italijan dobio je punu podršku rukovodstva kluba.

Ancelotti je veoma blizu titule prvaka s Real Madridom. Kraljevi su prvi na tabeli La Lige sa 66 bodova, devet više od Seville i 12 od Barcelone koja ima i utakmicu manje.

Do kraja sezone Real će odigrati još devet utakmica u prvenstvu, a vidjet ćemo koliko klub može napraviti u Ligi prvaka gdje će za protivnika u četvrtfinalu imati aktuelnog prvaka Evrope, londonski Chelsea.