Zekaj: Ako me neće Srbija, igrat ću za Kosovo

Tražili su da igram za njih - kazao je on

Arton Zekaj (18), doskorašnji kapiten kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, u budućnosti bi mogao igrati za reprezentaciju Kosova. 

Jedan od najtalentiranijih mladih fudbalera u Evropi u generaciji 2000. godišite već nekoliko puta se ne nalazi na spiskovima omladinske i mlade reprezentacije Srbije.   

Gotovo pa nevjerovatno zvuči činjenica da igrač francuskog Lila, trenutno drugoplasiranog tima u Francuskoj, nema mjesta među mladim reprezentativcima Srbije.   

Ni njemu nije jasno zašto je odjednom otpao sa spiskova reprezentativnih selekcija? Štaviše, sve do odluke da se izostavi iz srbijanske reprezentacije, Zekaj je bio kapiten naših istočnih susjeda.  

- Tačno je da sam bio kapiten, a to zašto me nema... Ne znam stvarno šta bih vam odgovorio. Bio sam na raspolaganju selektorima, ali poziva nije bilo - kaže on.  

Uopće nije tajna da njega zove i reprezentacija Kosova.   

- Imam poziv i Kosova, tražili su da igram za njih. Igrat ću za one koji me više žele. Htio bih da nastavim tamo gdje sam stao u mlađim reprezentativnim kategorijama, ali ako me ne žele, tu ne mogu ništa. 

Na pitanje kada bi na stolu imao ponude Srbije i Kosova, Arton je odgovorio? 

- Igrao bih za Srbiju, tu sam rođen, odrastao, prošao sve reprezentativne selekcije...  

Ali, ne otpisuje ni Kosovo. 

- Tamo su rođeni moji roditelji. Pa, ako me država gdje sam rođen, Srbija, ne bude htjela, onda ću razmisliti o igranju za reprezentaciju koja me želi - poručio je mladić pred kojim je velika nogometna budućnost.