Željo na Mokrom Docu traži novi trijumf, Tuzla City i Borac igraju drugi meč ove sedmice

.
Uzbuđenja u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavljaju se danas, a pred nama su još tri susreta 14. kola.

Kao i jučer, dva meča bit će odigrana u terminu od 13 sati, a na teren će ekipa Željezničara koja gostuje Posušju i traži novi trijumf kojim bi se poravnao sa ekipama koje imaju po 21 bod na trećem i četvrtom mjestu, a to su Sloboda i Sarajevo.

Posušje se pokazalo kao tvrd rival i u prvom meču na Grbavici protiv Željezničara i sigurno je da gostima neće biti lako danas. Domaći tim bit će lišen usluga suspendovanih Davora Landeke, Josipa Barišića i Ivana Bešlića.

 

"Mi smo analizirali igru Željezničara i postavit ćemo se s namjerom da ostvarimo pobjedu u ovoj utakmici. Nakon susreta ćemo znati za koga će krajnji ishod biti najpovoljniji", najavio je trener golmana Posušja Tomislav Bašić.

S druge strane, trener Željezničara Tomislav Ivković ističe da će duel protiv Posušja biti teži od onih protiv Borca i Tuzla Cityja.

"Mi moramo shvatiti da je Posušje još teža utakmica od ovih što su bile, Borac i Tuzla. To je ekipa koja loše stoji na tablici, ali kako igraju i šta pružaju to ne zaslužuju. Govorim od prvog dana da smo mi radna ekipa, da svaku utakmicu moramo dati 110 posto kako bismo imali pozitivan rezultat", poručio je hrvatski stručnjak.

Duel Posušja i Željezničara sudit će banjalučki sudija Dragan Petrović.

Istovremeno će se igrati i susret između Radnika i Širokog Brijega na Gradskom stadionu u Bijeljini. Iako je tim s Pecare favorit protiv fenjeraša, Radnik je pokazao u većem dijelu ove sezone da ima igru koja može donijeti bodove, ali je nerijetko plod nesretnih okolnosti išao na štetu Bijeljinaca.

Susret se igra od 13 sati u Bijeljini, a glavni arbitar je Zoran Grbić iz Prijedora.

Jedan od derbija 14. kola na Tušnju će igrati Tuzla City i Borac. Ove dvije ekipe su se sastale ranije ove sedmice u zaostalom meču, a u Banjoj Luci su podijeljeni bodovi rezultatom 1:1.

Treneri oba tima i danas očekuju težak meč, a tri boda su veoma važna za oba tima. Tuzla City kako bi održao korak za vodećim Zrinjskim, a Borac kako bi se popeo na treće mjesto na tabeli.

Meč na Tušnju igra se s početkom u 19:30, a glavni sudija meča je Mateo Musa iz Čitluka.

Raspored i satnica:

Jučer:

Leotar - Sloboda 1:1

Rudar - Velež 2:2

Zrinjski - Sarajevo 1:0

Danas:

13:00 Posušje - Željezničar (Moja TV)

13:00 Radnik - Široki Brijeg (Arena Sport)

19:30 Tuzla City - Borac (Arena Sport)