Zmajevi stigli u Kazahstan, danas odluka za reprezentativce koji su ostali u Sarajevu

asd
Dva sata poslije ponoći po lokalnom vremenu, bh reprezentativci i delegacija NS/FS BIH doputovali su u Kazahstan.

Još dvojica igrača Adi Nalić i Jusuf Gazibegović su u međuvremenu dobila dozvolu za izdavanje vize i trenutno se radi na organizaciji njihovog putovanja u Nur Sultan.

Danas bi se trebalo znati da li će i za ostalu četvoricu igrača biti omogućeno dobijanje viza.

Zmajevi će do utakmice sa Kazahstanom odraditi dva treninga. Meč je na programu 9. oktobra u 19:00 sati po lokalnom vremenu (15:00 po centralnoevropskom).

U našem savezu bili su razočarani odlukom Kazahstanaca, a o svemu je obaviještena i UEFA.

“Od 45 članova, koliko putuje za Kazshstan, devet ih nije dobilo vizu. Šest igrača i tri člana stafa. Zašto? Ne znamo ni mi. Za jednog igrača Gazibegovića se možda može pronaći razlog jer mu je bio mokar pasoš, valjda opran slučajno. Ostalih osam su imali sve kao i mi kada smo predavali pasoše za vizu. Dakle, nikakvog razloga nema", rekao je jučer za SportSport.ba predsjednik Vico Zeljković te nastavio:

"Čim smo sinoć dobili informaciju stupili smo u kontakt sa UEFA-om. Lično sam cijeli dan na vezi sa ljudima iz UEFA-e. Oni su odmah kontaktirali kazahstansku Vladu i Savez i poduzeli su sve kako bi se problem riješio. Čak su zaprijetili tamošnjem Savezu sa sankcijama. Sve je poduzeto što je u našoj moći, očekujemo da će problem biti riješen, a osiguran je avion kako bi nam se sutra priključili u Kazahstanu ovi koji nisu krenuli na put, ukoliko se tokom dana sve završi."