Zmajevi trenirali u sibirskim uslovima, utakmica bi mogla biti otkazana?

Svih 22 pozvanih fudbalskih reprezentativca Bosne i Hercegovine danas su po snijegu odradili drugi i posljednji trening uoči sutrašnje prijateljske utakmice s Bugarskom, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Razgrada.

Umjesto na “Ludogorets Areni” popularno zvani Zmajevi trenirali su danas u Trening centru Fudbalskog kluba Ludogorets, kako bi travnjak stadiona bio sačuvan za sutrašnju utakmicu, jer u Razgradu cijeli dan pada snijeg.

“Nadamo se da sutrašnja prijateljska utakmica s Bugarskom neće biti otkazana, rekao je za Anadolu Agency (AA) u Razgradu Jasmin Baković”, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Ističe da je delegacija N/FS BiH danas razgovarala s čelnicima Fudbalske unije Bugarske (FUB).

“Naši domaćini iz FU Bugarske nas uvjeravaju da će učiniti sve da utakmica bude odigrana. Na terenu stadiona Ludogoretsa postoje grijači i trebalo bi sve biti uredu. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se meč otkaže, ali vjerujemo da će domaćini učiniti sve i da će vremenski uslovi dozvoliti odigravanje utakmice”.

Utakmica Bugarska – BiH igra se sutra, 23. marta, od 19 sati po lokalnom vremenu (18 po našem) na stadionu “Ludogorets Arena” u Razgradu.