125 pacijenata u Hitnoj službi u Velikoj Kladuši

.
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je čak 125 pacijenata, a dva su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Arnela Čokić.

 

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni Kapić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Isporuka električne energije je stabilna, kažu nam jutros u Elektrodistribuciji, Poslovnici Velika Kladuša.

Radne jedinice i službe JKUP “Komunalije” d.o.o. Velika Kladuša danas neće raditi. Kad je u pitanju odvoz i deponovanje komunalnog otpada za one relacije za koje je odvoz predviđen danas odvoz će se vršiti  iduće sedmice po propisanom režimu odvoza. Blagajna koja se nalazi u Gradskoj sportskoj dvorani će danas raditi u vremenu od 07-15h. Gradska pijaca danas radi po ustaljenom rasporedu.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 03. januar:

Gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na putevima: Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica-Konjic, Ključ-Sanski Most i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te u dijelu Kantona Sarajevo. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog novogodišnjih praznika večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u većem dijelu Bosne porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će se osjećati bolje. Tokom jutarnjih sati će biti svježe, sa mogućim zadržavanjem magle po kotlinama, stoga bi hronični bolesnici trebali reducirati kretanje u ovom periodu. Sa odmicanjem dana će doći do porasta temperatura i biće ugodnije.