fbpx Ajli Delić iz Velike Kladuše drugo mjesto na Instagram foto takmičenju „Klimatske promjene u vašim rukama“

Ajli Delić iz Velike Kladuše drugo mjesto na Instagram foto takmičenju „Klimatske promjene u vašim rukama“

Home

Ajli Delić iz Velike Kladuše drugo mjesto na Instagram foto takmičenju „Klimatske promjene u vašim rukama“


Nagradno Instagram foto takmičenje EU info centra u BiH pod nazivom „Klimatske promjene u vašim rukama“ je završeno. Za 12 finalista mogli ste glasati na stranici EU info centra do 14. aprila 2017. godine, a među njima je bila i Ajla Delić, jedina sa USK-a.

Za učešće u takmičenju pristiglo je preko 800 zanimljivih Instagram objava od korisnika iz svih krajeva BiH koji su fotografijom zabilježili na koji način doživljavaju klimatske promjene, te kako se one manifestuju u njihovom okruženju. Naša Ajla osvojila je drugo mjesto sa visokih 873 glasova, dok je veći broj glasova osvojila fotografija Zerine Kurtović iz Brčkog.

[caption id="attachment_423526" align="alignnone" width="683"] Zerina Kurtović, BrčkoBroj glasova: 917[/caption]

Nagrade koje očekuju pobjednike ovog takmičenja su laptop, smart telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat po vlastitom izboru. Ajla je ranije za portal Cazin.NET otkrila da najviše želi osvojiti fotoaparat kako bi mogla svojim objektivom "uhvatiti" još zanimljivih trenutaka.

[caption id="attachment_423528" align="alignnone" width="768"] Ajla Delić , Velika KladušaBroj glasova: 873[/caption]

Takmičenje EU info centra u BiH bilo je otvoreno za sve kreativne mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, čiji je zadatak bio da naprave fotografiju koja oslikava uzročnike ili posljedice klimatskih promjena, te da istu postave na svom Instagram profilu uz određena pravila takmičenja.

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Tue, 18/04/2017 - 09:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top