Akcija "Balkon": Policija oduzele više od pola kilograma droge, marihuanu držali u teglama

.
Izvršen pretres stambenog objekta

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Lukadanas su u nastavku operativne akcije kodnog naziva „Balkon“, izvršili su kriminalističku obradu nad licima inicijala D.M. iz Prijedora i D.D. iz Banja Luke zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

- Na području Grada Laktaši, izvršen je pretres kuće koju koristi lice D.M. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: dvije staklene tegle u kojima se nalazi zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase oko 800 gr, dva pakovanja PVC folije u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ ukupne bruto mase 4,06 gr, dvije mrvilice sa tragovima zelene biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, tri digitalne vage, oprema za vještačku proizvodnju opojne droge „Marihuane“, četrdeset komada metaka kalibra 7,62 milimetra , PVC šprica zapremine 5 ml u kojoj se nalazi tečnost tamne boje, čiji izgled i miris asociraju na ulje „Kanabisa“- navedeno je u saopćenju PU Banja Luka.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Osnovnog suda u Banjaluci, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka će protiv navedenih lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Foto: Ilustracija